browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Rundtur, sjukstuga och födelsedagsfirande

Posted by on 2013-02-10

Ytterligare en vecka på Koh Lanta har passerat,

Förra lördagen hyrde vi en bil med chaufför och åkte runt ön. Vi fick en jättebra chaufför som guidade oss runt ön, trots att han inte behövde. Första stoppet var vid ett buddistiskt tempel men templet var inte så mycket att se. 95% av befolkningen på Koh Lanta är muslimer och att det inte bor så många buddister här kanske är anledningen till det anspråkslösa templet.

Nästa stopp blev  ”Old town”, där fanns en del restauranger och några butiker, inte jättemycket att se där heller. Det fanns dock en lite större lekpark och på samma ställe ett stort utegym. Saga tyckte inte själva lekplatsen var så jättekul, men hon gillade utegymmet. Efter lite ”gymmande” åkte vi vidare till en sea gypsi village. Det skulle enligt guideboken vara värt ett besök, men när vi kom dit berättade chauffören att hela byn hade blivit förstörd i tsunamin 2004 och nu hade de byggt upp nya hus en bit upp från havet. Det var definitivt inte värt ett besök längre.

Vi åkte sedan vidare för lunch på en restaurang på en utkiksplats. När vi hade beställt maten reste sig Tobbe plötsligt och frågade Pethra om det var en orm som satt bredvid honom. Det var ett trästaket och på staketet satt det något som såg ut som en liten gren med ormhuvud. Den satt blickstilla och vi blev osäkra på om det verkligen var en orm. Vi sa till de som arbetade på restaurangen som konstaterade att det var en orm och slängde ut den från restaurangen. Pethra som har ormfobi, men även Tobbe som suttit ca 10 cm från ormen tyckte det var obehagligt och resten av lunchen blev inte helt avlappnad. Vi har försökt kolla upp vad det var för orm, men har inte lyckats hitta den på nätet.

Efter detta besökte vi två vackra stränder Klong Ninh och Kantiang. På den första badade vi och slappade och på den andra åt vi lite mellis på restaurangen ”Same same, but different”. Säkert en helt ok restaurang, men med otroligt långsam service. Efter detta åkte vi hem. Ingen av oss var speciellt nöjda med turen, utan tyckte nog att vi besökt en hel del ointressanta platser. Stränderna var förstås fina, men dessa kunde vi bara tagit en tuktuk till.

Kvällen efter turen fick Hugo feber. Inte så mycket, vi tror att han blivit lite överhettad efter den heta dagen som varit. Vi brukar försöka duscha honom eller bada honom när han blir för varm, men under turen fanns det liksom inte riktigt tillfälle till det. Febern var över dagen därpå. På natten till tisdagen fick Saga hög feber och blev ordentligt sjuk, som mest nästan 41 grader, ont i kroppen och en rejäl huvudvärk. Med ett feberuppehåll i torsdags och på dagen i fredags återkom febern och huvudvärken på fredagkvällen och i lördags blev det till att besöka Dr Salarin. Där trodde de att det var en virusinfektion och stor risk för att det är denguefebern. Men när blodprov skulle tas för att kolla blev Saga rädd och efter att försökt att ta blodprovet i nästan 2 timmar gav de upp. De bad oss återkomma om febern inte hade gått över på onsdag annars kunde prov för denguefebern tas senare. Vi tänker att vi förhoppningsvis inte behöver tillbaka på onsdag utan kan ta testet i Sverige, men vi måste ju ta provet för att veta. Första gången man blir sjuk av denguefeber är det oftast ingen fara, men det kan bli betydligt värre om man blir smittad igen, så vi vill ju gärna veta. Vi hoppas att hon snart blir frisk igen, denna vecka har inte varit speciellt rolig och ibland har vi varit ordentligt oroliga för Saga.

Vi höll tummarna hårt att Saga skulle må bättre i fredags, då var det ju nämligen hennes födelsedag, och hon mådde faktiskt skapligt denna dag. Vår lilla tjej har redan blivit 6 år, oj vad tiden går fort. Hur firade vi då denna speciella dag? Jo, på morgonen var det sång och fika och öppnande av ett par paket. Sedan fick Saga bjuda på glass på barnklubben. Saga hade önskat sig mammas pannkakor till lunch så det blev till att kavla upp ärmarna och ställa sig vid spisen. Efter lunch blev det bad i poolen och sedan hem för tårta och mer paketöppnande. På kvällen fick Saga välja restaurang och valde ”Banana”, där finns det mycket leksaker och antagligen var det anledningen till valet. Vi avslutade dagen med att släppte upp en Thailändsk lykta för att önska ett bra blivande år för Saga. Vi hade en jättemysig dag.

Thailand2013-101 Thailand2013-103

Idag är det åter någon som fyller sex, men denna gång 6 månader. Hugo har redan blivit ett halvår, tänk att denna lilla krabaten har blivit så stor. Det känns som han utvecklar något nytt varje dag. Han är på mycket god väg att kunna sitta själv och har blivit väldigt rörlig, han rullar runt, kan hasa sig runt i en cirkel och i Pethras och Tobbes säng kan han skjuta ifrån med föttena och ta sig framåt. Snart får nog vi andra i familjen rikligt med motion när vi ska jaga efter honom.

Hoppas att vi nästa vecka kan stänga denna sjukstuga och hålla oss friska resten av vistelsen. Vi hörs!

T, P, S och H

One Response to Rundtur, sjukstuga och födelsedagsfirande

  1. johanna

    Hoppas Saga (och ni alla förstås) slipper olika otäcka sjukdomar och bett resten av er bortaviselse!!! Sola lugnt 🙂