browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Tandlossning,snorkling, sol och bad

Posted by on 2013-01-20

Hej,

Oj, oj, nu har det gått ytterligare ett par veckor. Vad tiden går snabbt!

Lördagen för två veckor sedan tog vi en tuktuk till Long beach, stranden som ligger närmast den vi bor på. Där är det lite lugnare, men inte lika barnvänligt. Det var mysigt att komma härifrån, då Tobbe och Pethra börjar bli sugna på att se mer av Koh Lanta.  Vi tillbringade hela dagen med att slappa på stranden och åt inte lunch förrän vid 3 på em. Det var skönt att bara ta det lugnt. När vi satt på restaurangen och åt på eftermiddagen utbrast Tobbe ”Var har din tand tagit vägen Saga?” I Sagas mun saknades tanden som suttit löst så länge och som Saga längtat efter att få tappa. Saga spottade ut det hon hade i munnen och vi letade efter den tappade tanden men kunde inte hitta den. Då kom Saga på att hon nyss fått något hårt i munnen som hon slängt på golvet, så det blev till att leta runt på golvet. Servitören kom även han och undra vad som stod på. Till slut hittade vi tanden på golvet.

Thailand2013-041

På kvällen lades tanden i ett glas och det var sååå spännande och se om det fanns någon tandfe i Thailand och skulle det bli svenska pengar eller Thailändska? På morgonen därpå var tanden borta och 40 bath låg i glaset (ca 10 svenska kronor). Det finns visst tandfeer även här i Thailand. Saga var så lycklig och stolt över att tappat sin första tand och gick sedan med ett stort leende i flera dagar efteråt.

Vi har även varit och tittat på en fisk- och grönsaksmarknad. Tobbe som älskar marknader tyckte det var underbart. Pethra tycker det luktar så äckligt med all fisk och har lite svårare för sådana typ av marknader. Vi handlade lite frukt och grönsaker och såg några apor springa runt i kanten av marknadens.

Thailand2013-042

I söndag åkte vi speedbåt ut till Koh Rok, en undebar liten ö som ligger ungefär en timmes båtfärd härifrån. Båtresan gick bra och vi blev avsläppta på Koh Rok för att tillbringa dagen där medan de andra åkte för att snorkla från båten. Vi snorklade, åt lunch, badade och njöt av den vita mjöliga sanden som stranden bestod av. Dessutom fanns det stora Varaner att titta på som gick runt bland palmerna. På vägen hem somnade båda barnen och båten stannade vid ett rev och Tobbe och Pethra kunde turas om att snorkla. Det var riktigt bra snorkling.

Annars har det varit mycket slappande vid pool och strand. Vi försöker träna lite varje dag, Tobbe springer på stranden och Pethra simmar. Det har även blivit ett par tennismatcher. Vi har även hunnit med några turer in till Saladan, byn som ligger närmast. Där handlar vi mat och andra förnödenheter. Vi brukar också passa på att köpa lördagsgodis, då det går att hitta svenskt plockgodis där. Ofta äter vi middag där också då det finns mycket bra restauranger. En kväll lyxade vi med en  köttbit på restaurangen”The Frog” . Det smakade mycket gott då det annars är svårt att få en riktigt bra köttbit här i Thailand.

Saga fortsätter på barnklubben och verkar trivas. Varje torsdag har de storsamling. Då är föräldrar välkomna att delta, vilket är jättetrevligt. Barnklubb och förskolan har gemensam samling och skolan har gemensam samling. Efter samlingen är det föräldrafika och man har möjlighet att träffa andra föräldrar och utbyta tips och ideer om ö-livet. Som sagt är det mycket trevligt!

 

Saga har börjat på cirkusskola en gång i veckan. Det visade sig att vår granne håller i en cirkusskola för svenska barn på ön. De får prova alla möjliga tricks och Saga tyckte det är jättekul.

Ja, det var lite lite smått och gott om vad som händer här, hoppas ni alla har det bra!

Hälsningar

Tobbe, Pethra, Saga och Hugo

2 Responses to Tandlossning,snorkling, sol och bad

  1. Anna

    Jag äser högt för Thea om vad ni gör!!! Hon längtar efter Saga. Kram från familjen Nord

    • Pethra

      Vad roligt att höra ifrån er. Saga längtar också. Jag råkade trycka bort tidigare meddelanden när jag rensade från spam. Kram