browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Elefantridning, snorkling och mystiska bett

Posted by on 2013-01-16

Nu har det nästan gått en vecka sen vi skrev sist. Tiden går fort och mycket spännande händer.

I onsdags var mormor och morfar snälla och var barnvakt åt Hugo, så att Pethra, Tobbe och Saga kunde åka på en utflykt tillsammans till södra Koh Lanta. På färden dit fick vi åka flakbil och vi hämtade upp flera andra som skulle med på utflykten. Oj vad för förvånade vi blev när Karin med sin son, Pethras före detta kollega, klev på. Det var härligt att se henne igen. Väl framme började vi att gå i djungeln. ”Easy trekking” hade det stått i broschyren, men så lätt var det inte för en 5-åring. Guiden travade på och vi hamnade en god bit efter. Efter ett tag kom vi fram till en grotta och efter den blev det mycket lättare. Grottan var häftig tyckte Saga och längst inne fanns en jättestor spindel. Vi travade vidare och kom till ett vattenfall där Saga badade och när det var dags att gå tillbaka kände sig Saga säkrare och det gick lättare. Saga var nöjd och kände sig som en riktig äventyrare. Efter vandringen fick vi rida på en elefant. Elefanterna var stora men söta och lite busiga som sprutade vatten på oss. När vi matade elefanterna med bananer snöt sig en elefant i Sagas tröja. Oj vad roligt Saga tyckte det var. Väl hemma var vi trötta, smutsiga och varma men väldigt nöjda med utflykten.

09012014-0701-DSCF1063

Elefantdusch

Natten efter elefantridningen vaknade Saga med ont på handen och morgonen därpå hade den svullnat upp rejält. Det syntes tydligt ett bett inuti svullnaden. Vi vet inte vad det kan ha varit som hade bitit henne men vi tänkte att det skulle blivit värre om det var riktigt giftigt. Senare på dagen fick Saga frossa och nästkommande natt började hon spy. Usch, den natten var vi oroliga, tänk om det var något riktigt giftigt som bitit henne, vi hade så dåligt samvete att vi inte åkt till doktorn med bettet.  Dagen därpå mådde hon riktigt bra, svullnaden på handen hade försvunnit och inga andra symtom. Det var som om giftet gått ur kroppen på henne. Eller var det så att det var en magsjuka som kommit samtidigt som bettet? Vi vet inte, men om det skulle hända igen skulle vi åka direkt till sjukan, speciellt efter att googlat på giftiga bett.

I fredags var mormor och morfar snälla och var barnvakt åt båda barnen så att Tobbe och Pethra kunde gå ut och äta på kvällen själva. Det var jättemysigt och välbehövt med lite egen tid. Det var underbart att sitta på stranden med en drink i handen och bara prata. Det känns som det var längesen och det är nog länge tills det händer igen.

I söndags åkte vi på utflykt igen. Denna gång åkte vi hela familjen, även mormor och morfar. Vi åkte på en fyra ö-tur och det var första gången Saga skulle snorkla på riktigt efter att tränat lite i poolen. Vid första och andra stoppet fick vi hoppa i från båten och snorkla. Det gick jättebra för Saga att snorkla och hon fick tillsammans med Tobbe se en Svartfenad revhaj (dock inte fullvuxen).

Oj vad spännande, första gången Saga snorkla och få se en liten haj. Vid första stoppet var det annars inte så mycket att se, men vid det andra var det mycket mer fiskar och det var roligt. Vid tredje stoppet fick vi simma in i en grotta, mormor stannade ombord med Hugo och vi andra simmade. Det var spännande, i grottan var det kolsvart. Ca 80 meter fick vi simma i mörker och lite läskigt tyckte vi nog alla att det var. Men när vi väl kom fram var det magiskt. Vi kom in till en lagun med en vit strand omsluten av höga berg.

Det var fantastiskt vackert och vi njöt för fullt ända till Saga plötsligt sa ”titta mamma, en orm”. Och mycket riktigt där ringlade en svart och vitrandig orm vid vattenbrynet. Vi sa till guiden och frågade om den var farlig, han såg lite orolig ut, men sa inte mycket. Ormen försvann bort, var vet vi inte. Men känslan av att den simmat in i den svarta grottan där vi skulle simma tillbaka kändes mindre lockande. Men efter ett tag hörde vi tjoande och skrikande, och en lång rad med säkert 30 japaner kom genom grottan. Ormen måste ha blivit vettskrämd och gömt sig. Det magiska med platsen försvann och vi simmade ut igen, utan att träffa vår vän ormen. När vi kom hem googlade vi och vi tror att det var en ”Banded sea snake”, en extremt giftig orm. Huh!

Efter detta var det dags för lunch på båten och sedan fick vi gå iland på en sista strand (Koh Ngai). Det var vackert och vi badade, samlade snäckor och åt glass. När vi kom hem var vi trötta, men var glada och nöjda med utflykten.

Dagen efter utflykten vaknade Pethra med magsjuka, antagligen av maten på utflykten.

I måndags började Saga på barnklubben på Svenska skolan här. Det var pirrigt första dagen, men allt gick bra. De gör jättemycket roligt på barnklubben. När denna vecka är slut ska de ha hunnit med miniröris, skapande, sång, samlingar, fri lek, bad i havet, utflykt till mangroveträsken. Visst låter det kul!

Idag åker mormor och morfar hem. Hur ska vi klara oss utan dem? Igår var vi ute och åt och sedan gick vi hem hit och fikade. Saga ville bjuda på lite för tidigt födelsedagsfika, då hon fyller år i början av februari och mormor och morfar inte är har då. Hon fick en bikini av dem som hon blev mycket glad för.

Idag vaknade Tobbe magsjuk, antagligen maten igår. Så nu har vi snart varit sjuka allihop. Peppar, peppar så hoppas vi att Hugo klarar sig.

Ha det bra!

Comments are closed.